Nora Smith önfejlesztő könyvei

valódi történetek által

Olvasói vélemény a könyvekről:
Nem regény, nem napló, nem blog. Az biztos, hogy általános közhelyektől mentes, tartalmas olvasmány, amit minden nőnek és persze férfinak is ajánlok. A mai világ olyan, amikor az emberek hajlamosak eltitkolni még önmaguk előtt is a valóságot. Itt egy bátor nő, aki előáll valami egészen mással és nem kliséket használ, hanem saját gondolatot alkalmaz. Életszagú, valóságos téma. (Sz. Zsuzsa)

Azért írtam ezt a könyvet, hogy tanulj a hülye hibáimból, ismerj magadra a sztorijaim által, olvass “ingyen” okosságokat és bölcsességeket. 

Olvass olyat, amit eddig még senki, vagy csak kevesen mertek megfogalmazni. 

Kapjál ötleteket, nevess ki, de magadat is! Hidd el, hogy a sz@rból is lehet várat építeni. 

Kezdj el álmodozni, és aztán váltsd is őket valósággá. 

Érezd át, hogy egy halom pofon után is mosolyogva kell felállni a földről, és amikor a legkilátástalanabb a helyzeted, tanulj meg önfeledten mosolyogni, és menni tovább…

Nora Smith - NÓRA című könyve

Miért pont Mallorca? Miért költöztem el egyedül a világ végére? Miért olyan vonzó sziget lakónak lenni? Miért hagytam itt a felépített karrieremet? Milyen érzés egyedül lenni sok hónapon át, és mi indított el az írás útján? Miért van annyi szingli manapság? Miért jobb nekünk egyedül, mint egy rossz, ám létező kapcsolatban? Miért építünk magunk köré várakat, és miért nem bízunk meg a férfiakban, és miért ügyelünk rá olyan berögződött reflex-el, hogy ne engedjünk magunkhoz igazán közel SENKIT? 

Miről szól egy fotós munkája? Milyen kulisszatitkai vannak a Dj világnak? Szépség és csillogás, hit és kudarc, nagy barátságok, és érdekes sztorik. Ebben az életrajzi könyvben sok érdekes, és elgondolkodtató témát dolgoztam fel.

Kedves Nóra! Végeztem a könyveddel... Hát... igazából pár szóban tudnám megfogalmazni az első könyvedet: kemény, ütős, könyörtelenül őszinte. És nagyon-nagyon várom a folytatást... Fehérvárt meghódítjuk vele!!! 🙂 Szerintem mindenki nevében, aki elolvasta, csak annyit mondhatok, hogy köszönjük, hogy megírtad
K.R.
Elolvasva "jelentem": vannak érzéseid, Basszus régen éreztem ilyet. A másodikra még remélem kell várni. A szüleidet, apukádat külön üdvözlöm. Persze két lányos apa vagyok. Sok mindent testközelből ismerek, a könyvből - bátorságot erőt adó. Persze a szingliséget nem éltem át - de elváltként ... volt mit néznem. Örülök az emberségednek. További sikereket!
P.Z.
Gondolataim: Az első az volt: bakker hoznom kell egy ceruzát, hogy aláhúzzam a fontos részeket... Aztán, bakker nem firkálhatom össze az egész könyvet, mert minden oldalon van valami fontos! 2: a párom totál hülyén nézett rám mikor olvastam, mert egyik percben röhögtem, a másikban sírtam
H.T.

Sok éve azon gondolkodom, hogyan segíthetnék másoknak mégis az írás önterápiájával.?

Azért izgalmas ez a téma, mert brutálisan hatékony! Nem szükséges hozzá senki más segítsége. Nem kerül pénzbe, csak időbe és őszinteségbe. Csak arra van szükség, hogy időnként legyen egy kis időd egyedül lenni, amikor csak az írásra kell figyelned és önmagadra.

Bennem valahol mindig volt egy nagyon erős, belső késztetés, ezt ma már sok helyen hívásnak nevezik, hogy írjak. Egyszerűen tombolt bennem, hogy írjál!

Amikor 10 évvel ezelőtt komolyabban kezdtem foglalkozni az írással, mindenféle tanulás nélkül, csak úgy érzésből, azt hittem, hogy egy átlagos dolgot teszek. Ha én tudok írni, azaz papírra vetni a gondolataimat, érzéseimet, félelmeimet, kudarcaimat, sikereimet, vágyaimat, akkor arra mindenki más is képes. Csak fogok egy papírt vagy egy laptopot, és írom, ami jön.

Olyan témáról írni, ami személyes, ami intim, ami másoknak alapot adhat arra, hogy csámcsogjanak rólad, nem egyszerű feladat, de nekem ez volt benne a kihívás. Két oka és célja volt a könyvemnek és magának az írásnak. Egyrészt az, hogy másoknak segíthessek, hasonló szitukban. A másik célom pedig az volt, bár erre csak évekkel később jöttem rá, az ÖNTERÁPIA.

 

Nora Smith - NÓRA 2 című könyve

Becsüld meg azt, ami éppen van! 
Soha ne azt sajnáld, amit nem kaptál meg, hanem azt értékeld, ami megadatott. Nagyon nehéz ez, ha valaki, akkor én ezt jól tudom. Rengeteg dolgot nem kaptam meg az élettől, és amikor a csalódás, veszteség szembesülésének pillanatában voltam , az mindig megsemmisítő érzés. De, ahogy az évek során bölcsebbé válik az ember, tudja és elfogadja, hogy a meg nem kapott dolgoknak is van értelme és üzenete. Engedd meg, hogy adjanak neked és elvegyenek tőled úgy, hogy nincs vele kapcsolatban ellenállásod! Na, az a kemény feladat! De mire az ilyen nagy pofonoknak tűnő elvonásokat megkaptam, már annyiszor átéltem, hogy  csak két percig fájt, csak egy kicsit sajnáltam magam. Majd a megértés és elfogadás oldaláról kezdtem el nézni a helyzete, és ma már hagyom, hogy megtörténjen…. 
Nora Smith 
Szia! Megkaptam ma a könyvet, és olvasom, olvasom. 🙂 Olyan, mintha itt lennél mellettem, és te mesélnéd! 🙂 Nagyon élvezem az írásod, és meglepő az őszinteséged, amivel teljesen egyetértek. Szerintem is csak így érdemes. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, úgyhogy megyek is olvasni.
S.Á.
Annyira vártam már a második könyvet, és reméltem, hogy lesznek történetek, amiket folytatni fogsz. Izgalommal olvastam, hogyan alakultak dolgok, és helyzetek a két könyv megírása közbeni időben. Húúúú! Jó volt újra felülni egy régi, ismerős szálra, és jó volt új helyzeteket látni és átélni a mondataid által. Köszönöm ezt az élményt is! Hol a 3. könyved? Várom, nagyon!
J.B.
Ez a könyv már nem olyan pörgős, és sztorizgatós, mint az első. De, hű folytatása az elsőnek. Érződik, hogy komolyabb témákat boncolgatsz, és olyan jó olvasás közben veled együtt megélni egy témát, kérdést. Még mindig olyan a könyved, hogy kimondod a gondolataimat, érzéseimet helyettem. Szembesítesz, és időnként hálás vagyok, hogy ezeket a felismeréseket nem kell megosztanom senkivel. Köszönöm, hogy kihozod őket belőlem!
T.F.

Nora Smith - Változás című könyve

Az életünk tele van útjelzőkkel, táblákkal, és csak nekünk szóló információkkal. De ahhoz, hogy ezeket észrevegyük, le kell venni a napszemüveget! Nézz balra, jobbra, felfelé és lefelé is. Ne csak előre, mint a lovak! Tudod, annak a hülye szürkének is legalább 50 árnyalata van. Amikor befelé beszélgetsz és nem kifelé, akkor óriási változások fognak történni benned. Jó érzés volt ennek a felfedezése, mert leesett, hogy mi a helyes. Az, hogy még többet befelé, és még kevesebbet kifelé. Befelé élek, befelé beszélek. Megtartok magamnak élményeket, érzéseket, és így sokkal biztosabbak a gondolataim és érzéseim. Elmúlik az emberből a bizonytalanság, és helyére költözik a még szélesebb mosoly és a magabiztosság! 🙂
Nora Smith
Egy valami örök, maga a változás! Ez nagyon tetszik! Ez is, meg a könyv összességében is, nagyon! Az első 2 könyv olvasása után, ez a könyved valóban megállja a helyét önállóan is. Nem kell feltétlenül az első kettőt olvasni ahhoz, hogy értsem ezt. De az az út, amin keresztül viszel minket, magaddal, úgy az igazi, ha mindhárom könyvet elolvasom. Mekkora változásokat mutatsz, és adsz erőt, hogy menjek veled és utánad! Hálásan köszönöm! 🙂
M.B.
Én egyelőre csak ezt a VÁLTOZÁS című könyvedet olvasom, de akarom az első kettőt is! Minden világos és érthető így önállóan is, de finoman utalsz vissza az első két könyv történeteire, és nagyon kíváncsi vagyok az előzményekre is! 🙂 Írj még sokat, mert az én félelmeimet vagy, gondolataimat, vágyaimat, céljaimat írod le, és ahogy olvasom, erősítesz, támogatsz, biztatsz és felnyitod a szememet vagy megerősítesz! Köszönöm! 🙂
S.K.
Pont jókor találkoztam a könyveddel. Pont időben! Nem vagyok jó passzban, és szükségem volt valamire, valakire, aki kimozdít a gödör aljáról. Itthon egyedül a könyved által képes vagyok kirángatni magamat egy fájó helyzetből, és kezdem újra elhinni, hogy értékes vagyok, és bármit elérhetek, egyedül is 🙂 Nagyon köszönöm!
G.F.